Míša řezy ve skleničce


Tvaroh a čokoláda, to je dokonalé spojení, které milují všichni. Míša dort patří k nejoblíbenějším dezertům už spoustu let, protože je prostě skvělý. Ale občas není čas nebo nálada na složité pečení dortu. Pro tyto případy, nebo třeba pokud se Vám ohlásí rychlá návštěva, máme jednoduchou verzi Míša dezertu do skleniček. Zabere jen trošku času a ve skleničkách s víčkem je ideální třeba na piknik nebo výlet. Výborný bude také ozdobený čerstvým ovocem. 


MÍŠA DEZERT VE SKLENIČCE

Na 6 skleniček:
na kakaový piškot:
3 vejce
3 lžíce cukru (třtinový nebo bílý)
3 lžíce holandského kakaa
3 lžíce polohrubé mouky

Krém:
450g měkkého tvarohu
250ml smetany ke šlehání
vanilkový extrakt
3 lžíce cukru (nebo podle Vaší chuti)

Poleva:
70g smetany ke šlehání
70g hořké čokolády
lžíce másla

Troubu předehřejeme na 170°C. Menší pekáček nebo čtvercovou formu vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Opatrně stěrkou zapracujeme mouku s kakaem a těsto nalijeme do pekáčku. Pečeme asi 25-30 minut, vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout ve formě. Nyní si připravíme krém: vyšleháme smetanu s cukrem a vanilkou dohusta a nakonec opatrně zašleháme tvaroh. Připravíme si vhodné skleničky a z korpusu vykrojíme kulatým vykrajovátkem stejně velká kolečka, jako je dno skleničky. Vložíme na dno, navršíme připravený krém a dáme chladit do lednice. Nakonec si připravíme polevu: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se smetanou a nakonec vmícháme máslo. Polevu necháme trochu zchladnout a nalijeme na krém. Vrátíme do lednice a necháme chladit alespoň hodinu. Před servírováním dozdobíme třeba ovocem nebo čokoládovými hoblinkami. 


Nádobí na fotkách najdete na homeforemma.cz

Míša řezy ve skleničce pro vás připravila Petra :)




Komentáře