Lívanečky s jablky


Kdo by je nemiloval - palačinky, lívanečky, prostě sladké placky všeho druhu! My tedy ano, můžeme je jíst k snídani i k večeři. Máme pro Vás tedy naši oblíbenou variantu lívanečků s jablky a pohankovou moukou, jsou nekynuté, odpadá tedy složitá či zdlouhavá příprava těsta a chutnají naprosto skvěle. Vyzkoušejte je samotné nebo třeba se švestkovým džemem a udeláte radost celé rodině! 


LÍVANEČKY S JABLKY

Budeme potřebovat:
3 vejce
2 menší jablka
150 ml mléka (plnotučné, nebo i rostlinné varianty)
špetka soli
1 lžíce cukru
vanilka
40 g rozpuštěného másla
60g hladké mouky (může být špaldová)
70g hladké pohankové mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
olej nebo přepuštěné máslo (ghí) na smažení

Oddělte žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Smíchejte všechny tekuté ingredience metličkou - mléko, máslo, žloutky, vanilku, přidejte cukr, sůl a oba druhy mouky s kypřícím práškem. Jablka oloupejte a nakrájejte na tenoučké plátky. Přidejte je také do těsta. Nakonec opatrně vmíchejte sníh. Těsto by mělo být spíše hustší. Smažte na rozpáleném oleji či ghí malé tenké placičky. Servírujte teplé, posypané cukrem nebo polité javorovým sirupem. Skvělé jsou obalené v cukru se skořicí. 


Nádobí na fotkách najdete na v Home for Emma!


Lívanečky pro vás na počest Pancake day připravila Petra :)


Komentáře