Flapjack z arašídového másla


Flapjacky všech druhů milujeme! K snídani, svačině nebo na výlet se hodí perfektně. Ty klasické jsou skvělé, ale bohužel obsahují dost cukru i tuku. Tak jsme se vyzkoušely zdravou verzi flapjacku z nejnovější kuchařky Elly Mills "Lahodně s Ellou a přáteli". Tento recept na banánové flapjacky můžeme doporučit, jsou moc dobré a hodně syté, takže Vám dodají dostatek energie na všechny letní prázdninové aktivity :-). Místo rozinek jsme použily datle a přidaly jsme špetku soli pro vyrovnání sladké chuti. 


FLAPJACKY Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

Na 12 kousků budeme potřebovat:
4 hodně zralé banány
4 lžíce medu
4 lžíce arašídového másla 
(druh dle vaší chuti, křupavé nebo jemné)
200g rozinek nebo jiného sušeného ovoce
300g ovesných vloček
2 lžíce kokosového oleje
špetka soli

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si pečící formu o rozměru cca 20x20cm (skvělé jsou naše Riess smaltované pekáčky), vymažeme ji kokosovým olejem nebo vyložíme pečícím papírem. 
Banány rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a smícheáme se všemi ostatními surovinami. Směs nalijeme do pekáčku a pečeme cca 35 minut do zlatohněda. Po vyndání z trouby necháme ve formě zcela vychladnout a zpevnit, poté nakrájíme na 12 kousků. 


Na fotkách najdete kousky z e-shopu Home for Emma:

Flapjacky pro Vás podle kuchařky Lahodně s Ellou a přáteli připravila Petra :)

Komentáře