Banánový chlebík


Možná se Vám doma občas nahromadí přezrálé banány a na smoothie v zimních měsících zrovna nemáte chuť. Potom nastává ideální chvíle na upečení banánového chlebíčku :). Krásně voní, je skvělý na snídani i svačinku s sebou do práce. Není příliš sladký, tak dává možnost vaší fantazii, zda si ho dáte s medem, marmeládou nebo klidně i s platkem sýra. Jeho příprava je rychlá a nenáročná. Na tento recept je potřeba mít opravdu hodně zralé banány s hnědými skvrnkami.


BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK

Budeme potřebovat:
Suché ingredience:
2 hrnky celozrnné nebo hladké špaldové mouky 
(část mouky lze nahradit jemnými ovesnými vločkami)
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička sody
větší špetka soli, špetka skořice, vanilky

Mokré ingredience:
1/2 hrnku jablečného pyré
1/2 hrnku změklého másla
95 gramů medu
4 velmi zralé banány
hrst ořechů
hrst brusinek

Připravte si zvlášť mokré a suché suroviny, které nakonec smícháte dohromady. Chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů. 

V jedné míse smíchejte suché ingredience a v druhé míse mokré. Nejlepší je rozmixovat banány v mixéru a k nim pak přidat vše ostatní z mokrých surovin a ještě promixovat. Vše pak smíchejte dohromady a nakonec vmíchejte brusinky a ořechy dle vlastní chuti, hodí se lískové, vlašské nebo pekanové. Těsto vlijte do formy, uhlaďte a navrchu můžete ozdobit ještě dalšími ořechy. Pečte přibližně 1 hodinu, vyzkoušejte vpichem špejle, zda je upečeno. Po upečení nechte chvilku ve formě vychladnout, pak vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Dobrou chuť! 



Recept pro Vás připravila Petra! 


UložitUložitUložitUložit

Komentáře