Tiramisú
chutná téměř každému a my se také řadíme mezi jeho milovnice. Je to
perfektní
tečka lehkého letního menu a jeho příprava je snadná. Pokud
připravujete
party pro rodinu nebo přátele, je tiramisú skvělá volba, kterou
si přichystáte
den předem. Prostě dezert ideál, pokud se Vám nechce nic
péct.
My jsme v
klasickém italském receptu nahradily vejce tvarohem, ale
jinak
doporučujeme dodržet základní ingredience jako mascarpone, amaretto
a
Savoiardi.
Protože je
dezert hodně krémový, je estetičtější jej připravit rovnou do jednoporcových
skleniček, ale samozřejmě hezké je tiramisú i ve velké keramické či
skleněné míse nebo lze použít dortovou formu, záleží na Vás. Mimochodem, v Home for Emma máme
krásných forem i skleniček velký výběr! :)
Budeme
potřebovat:
500g
mascarpone
500g
tučného tvarohu
200ml
smetany ke šlehání
cca 24ks
Savoiardi (italské dlouhé piškoty)
3-4 lžíce
cukru
šálek
silného espressa
panák
Amaretto
hořké
kakao na posypání
Mascarpone
smícháme s tvarohem a cukrem, ušleháme šlehačku a opatrně stěrkou vmícháme.
Kávu nalijeme do misky a přidáme panák Amaretta. Savoiardi rychle namáčíme
do kávy, aby se moc nerozmáčely a skládáme do zvolené nádoby v pořadí
piškoty - krém - piškoty, poslední vrstva je krém, který hezky uhladíme.
Dáme vychladit do lednice nejméně na 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
Těsně před podáváním posypeme hustě hořkým kakaem.
Nemáme rády příliš sladké dezerty, tak sladíme krém jen trochou cukru, ale záleží na Vaší chuti. Buon
appetito! :)
Komentáře
Okomentovat