Krémové tiramisú do sklenky



Tiramisú chutná téměř každému a my se také řadíme mezi jeho milovnice. Je to
 perfektní tečka lehkého letního menu a jeho příprava je snadná. Pokud 
připravujete party pro rodinu nebo přátele, je tiramisú skvělá volba, kterou 
si přichystáte den předem. Prostě dezert ideál, pokud se Vám nechce nic 
péct.
 My jsme v klasickém italském receptu nahradily vejce tvarohem, ale jinak 
doporučujeme dodržet základní ingredience jako mascarpone, amaretto a 
Savoiardi.

Protože je dezert hodně krémový, je estetičtější jej připravit rovnou do jednoporcových skleniček, ale samozřejmě hezké je tiramisú i ve velké keramické či skleněné míse nebo lze použít dortovou formu, záleží na Vás.  Mimochodem, v Home for Emma máme krásných forem i skleniček velký výběr! :)



KRÉMOVÉ TIRAMISÚ DO SKLENKY 

Budeme potřebovat:
500g mascarpone
500g tučného tvarohu
200ml smetany ke šlehání
cca 24ks Savoiardi (italské dlouhé piškoty)
3-4 lžíce cukru 
šálek silného espressa
panák Amaretto
hořké kakao na posypání

Mascarpone smícháme s tvarohem a cukrem, ušleháme šlehačku a opatrně stěrkou vmícháme. Kávu nalijeme do misky a přidáme panák Amaretta. Savoiardi rychle namáčíme do kávy, aby se moc nerozmáčely a skládáme do zvolené nádoby v pořadí piškoty - krém - piškoty, poslední vrstva je krém, který hezky uhladíme. Dáme vychladit do lednice nejméně na 2 hodiny, ale klidně i přes noc. Těsně před podáváním posypeme hustě hořkým kakaem.

Nemáme rády příliš sladké dezerty, tak  sladíme krém jen trochou cukru, ale záleží na Vaší chuti. Buon appetito! :)


 Na fotkách najdete:

Tiramisú pro Vás připravila Petra! :) 




Komentáře