Rychlé těstoviny s chřestem



Kdo by nemiloval chřest?! My jsme jeho velké fanynky a proto se každoročně na chřestovou sezónu moc těšíme! Nejlepší je samozřejmě udělaný jen v páře, protože tak vynikne jeho úžasná chuť. Dnes pro Vás máme super rychlý a snadný recept, který oceníte hlavně ve chvíli, kdy máte opravdu málo času. Dá se snadno ohřát, takže je to také ideální jídlo do krabičky! V receptu najdete kešu parmezán, ale můžete samozřejmě použít i klasický :) 


RYCHLÉ TĚSTOVINY S CHŘESTEM
Budeme potřebovat: 
Svazek zeleného chřestu
Sušená rajčata (v olivovém oleji)
Celozrnné těstoviny
Piniové oříšky
Sušený česnek
Sůl

Na kešu parmezán: 
1 hrnek kešu oříšků
3 lžíce lahůdkového droždí
1 lžičku soli


Nejprve si připravíme parmezán. Do robotu vložíme všechny ingredience a rozmixujeme. Takto připravený "sýr" můžeme skladovat v uzavřené sklenici v lednici - vydrží i několik týdnů. 
Chřestu odstraníme tuhé konce a připravíme ho krátce v páře (cca 7 minut), po vyjmutí nakrájíme na špalíčky. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. Nakrájíme sušená rajčata a vložíme je na pánev s trochou oleje a sušeným česnekem. Po chvilce přidáme chřest a těstoviny, zasypeme trochou parmezánu a společně prohřejeme. Před podáváním posypeme piniovými oříšky, které můžeme předem nasucho opražit, ale není to nutné. 

Na fotkách najdete:

Recept pro Vás připravila Tereza :) 

Komentáře