Pomazánka ze sušených rajčat


Pokud se rozhodnete na nějaký čas nebo nastálo vynechat ze svého jídelníčku mléčné a živočišné produkty, najednou stojíte před otázkou, co si namazat na chleba nebo na krekry.  

Máme pro Vás proto tip na vynikající a rychlou pomazánku ze sušených rajčat, která uspokojí i ty největší gurmány. Suroviny jsou snadno dostupné a můžete je mít stále doma v záloze, pokud by Vás třeba přepadla nečekaná návštěva :). 

POMAZÁNKA ZE SUŠENÝCH RAJČAT

Budeme potřebovat:
1,5 hrnku slunečnicových semínek
15 větších sušených rajčat v oleji 
(ta sušená bez oleje nejdřív namočte)
2 lžíce oleje
kůru a šťávu z jednoho citrónu
2  stroužky česneku (nemusí být)
3/4 hrnku lístků čerstvé bazalky
1 lžička agáve sirupu (nebo medu)
1 lžička sójové omáčky shoyu či tamari
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Všechny suroviny dejte do nožového mixéru a rozmixujte dohladka nebo dejte do mísy a promixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a případně dolaďte solí, citrónem či pepřem. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidejte trochu vody. V uzavřené nádobě v lednici vydrží pomazánka týden a je výborná na chlebu, krekrách nebo třeba rýžových chlebíčcích apod.


Na fotkách najdete: 


Původní recept jsme objevily na webu Veganotic! Pomazánku pro Vás připravila Petra :)


Komentáře