Fazolová s mrkvičkou


Druhý díl naší oblíbené Kuchařky ze Svatojánu se plný skvělých, vyzkoušených receptů! Pokud nejste zvyklí používat luštěniny a chtěli byste, určitě po svatojánských kuchařkách sáhněte (třeba na našem e-shopu) - jednoduché a chutné recepty vás přesvědčí, že je to velká a hlavně super zdravá dobrota! My podle nich vaříme velmi často a tentokrát jsme vyzkoušely skvělou fazolovou polévku s mrkvičkou! Zkuste ji také! 


FAZOLOVÁ POLÉVKA

250g bílých fazolí
3 mrkve
čtvrtka bulvy celeru
1 petržel
2 stroužky česneku
sůl, pepř, libeček
jíška (3 lžíce celozrnné hl. mouky + 2 lžíce másla)

Fazolky si namočíme přes noc do vody - ráno vodu slijeme, vyměníme za novou a vaříme cca 20 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel, česnek a libeček a vaříme dalších 15 minut. Nakonec ještě vmícháme usmaženou jíšku a 5 minut povaříme. Podáváme samotnou nebo s pečivem. (V kuchařce najdete ještě recept na drobení, ale v našem případě jsme ho nedělaly, takže ho ani neuvádíme.) 


Na fotkách najdete: 

Recept pro vás připravila Petra podle Kuchařky ze Svatojánu! 



Komentáře