Podzim nám zanedlouho skončí, ale dýní je ještě dostatek, takže doporučujeme využít nabídku a kromě obligátní dýňové polévky nebo pečené dýně vyzkoušet náš dýňový sirup! Použít ho můžete třeba do domácí granoly (recept pro vás chystáme v dalším příspěvku) nebo, jako jsme to udělaly v tomto případě my, jím ozvláštnit a ochutit latte nebo capuccino! Uděláte si tak svoje vlastní slavné pumpkin spice latte! :) Přejeme dobrou chuť!
DÝŇOVÝ SIRUP
400ml vody
100g medu
200g tmavého třtinového cukru
5 vrchovatých lžic dýňového pyré z dýně Hokkaidó (viz níže)
3 svitky celé skořice (nebo 1 lžička mleté)
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1 lžička mletého zazvoru
cca 10ks hřebíčku
1 hvězdička badyánu
Nejdříve si připravíme dýňové pyré - půlku menší dýně Hokkaidó vydlabeme, nakrájíme na měsíčky a dáme péct na plech pokrytý pečícím papírem do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme do měkka. Po vychladnutí odkrojíme slupku a dýni rozmixujeme na pyré.
Při přípravě sirupu pak vodu v hrnci smicháme s cukrem, medem a kořením a zahříváme až téměř k varu. Přidáme dýňové pyré a dále v hrnci prohříváme a mícháme dalších asi 20 minut do zhoustnutí.
Přecedíme přes sítko a necháme vychladnout, poté směs přelijeme do láhve a uchováváme v lednici, kde vydrží cca 1 měsíc.
Na fotkách najdete:
Recept pro vás připravila Petra :)
(Tereza svědomitě ochutnávala)
Komentáře
Okomentovat