Špaldové sušenky s kokosem a čokoládou


Recept na výborné a rychlé sušenky se vždycky hodí a my vám jeden vyzkoušený dnes nabízíme! Sušenky jsou skvělé pro svou skladovatelnost a tak není problém přibalit je dětem na svačinu, do batohu na výlet nebo sobě s sebou do práce, aby bylo něco sladkého k odpolední kávě v kanceláři. Naše zdravá varianta ze špaldové mouky a třtinového cukru vám stoprocentně zachutná! :)

ŠPALDOVÉ SUŠENKY S KOKOSEM A ČOKOLÁDOU

200g másla
2 lžíce medu
140g třtinového cukru
2 vejce
mletá vanilka (nebo extrakt)
4 lžíce kokosu 
200g špaldové mouky
prášek do pečiva
80g hořké čokolády
2-3 lžíce holandského/raw kakaa

Změklé máslo vyšleháme s medem a třtinovým cukrem, přidáme vejce, mletou vanilku nebo vanilkový extrakt a větší špetku soli a ještě chvíli šleháme. Vmícháme kokos (místo kokosu můžete použít i třeba mleté ořechy), holandské nebo nepražené kakao a špaldovou mouku smíchanou se lžičkou prášku do pečiva.Nakonec vmícháme nasekanou hořkou čokoládu nebo čokoládové pecičky. Vznikne poměrně měkké těsto, což je v pořádku. 

Troubu vyhřejeme na 190 stupňů. Lžičkou klademe menší hromádky na plech na pečící papír (dál od sebe, protože se roztečou) a dáme péct cca na 10 minut. Horké sušenky jsou měkké, necháme je tedy chvíli na plechu, po vychladnutí se zpevní. Dobrou chuť! 


Recept pro vás připravila Petra :) 

Komentáře