Čaj o páté a skvělé raw brownies



Raw dezerty jsou velice snadné na přípravu, protože jediné, co k ní většinou potřebujete, je dobrý mixér. Tyhle mini dezertíky plné čokoládové chuti jsme si hned zamilovaly -  jsou výborné a navíc skvěle vypadají. Pro návštěvu je jeden malý bochánek tak akorát (díky ořechům jsou velmi syté) a naservírované s kávou nebo dobrým čajem ji rozhodně okouzlí!


RAW BROWNIES 

Na těsto budeme potřebovat:
1 hrnek vlašských ořechů
1 hrnek datlí
2 lžíce nepraženého kakaa
1/2 lžičky mletého kardamomu
1 lžička skořice
špetka soli

Na polevu budeme potřebovat: 
1/2 hrnku nepraženého kakaa
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku kokosového oleje
1/2 lžičky skořice

Datle namočíme na 30 minut do vody, pak vodu slijeme a rozmixujeme v mixéru. 
Ořechy také rozmixujeme nebo nasekáme v robotu, přidáme ostatní suroviny
na těsto, vše smícháme, natlačíme do menší formy vyložené potravinářskou fólií
a dáme do lednice ztuhnout.

Ingredience na polevu vložíme do mixéru a mixujeme, až vznikne hladká kompaktní
hmota. Tu natřeme na těsto a dáme ztuhnout do lednice - alespoň na 3 hodiny,
nejlépe však přes noc. Vykrájíme hezké tvary a ozdobíme dle vlastní fantazie :-).



Recept pro vás podle blogu Kitchen Story vyzkoušela a připravila Petra :) 

www.homeforemma.cz

Komentáře