Raw dezerty jsou velice snadné na přípravu, protože jediné, co k ní většinou potřebujete, je dobrý mixér. Tyhle mini dezertíky plné čokoládové chuti jsme si hned zamilovaly - jsou výborné a navíc skvěle vypadají. Pro návštěvu je jeden malý bochánek tak akorát (díky ořechům jsou velmi syté) a naservírované s kávou nebo dobrým čajem ji rozhodně okouzlí!
RAW BROWNIES
Na těsto budeme potřebovat:
1 hrnek vlašských ořechů
1 hrnek datlí
2 lžíce nepraženého kakaa
1/2 lžičky mletého kardamomu
1 lžička skořice
špetka soli
Na polevu budeme potřebovat:
1/2 hrnku nepraženého kakaa
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku kokosového oleje
1/2 lžičky skořice
Datle namočíme na 30 minut do vody, pak vodu slijeme a rozmixujeme v mixéru.
Ořechy také rozmixujeme nebo nasekáme v robotu, přidáme ostatní suroviny
na těsto, vše smícháme, natlačíme do menší formy vyložené potravinářskou fólií
a dáme do lednice ztuhnout.
Ingredience na polevu vložíme do mixéru a mixujeme, až vznikne hladká kompaktní
hmota. Tu natřeme na těsto a dáme ztuhnout do lednice - alespoň na 3 hodiny,
nejlépe však přes noc. Vykrájíme hezké tvary a ozdobíme dle vlastní fantazie :-).
Komentáře
Okomentovat